2008. július 29., kedd

Szelektálás

Arra semmiképpen nem panaszkodhatom, hogy szűkölködnék a lehetőségben az ősztől. Szerény számításaim szerint, ha valamennyivel élni szeretnék, alighanem meg kellene háromszoroznom magam. Tekintve azonban, hogy ez mérhetetlen csapást jelentene a Földgolyó engem nem éppen szívlelő részére, az elmúlt napokban meg kellett hoznom a döntést: mi az, ami maradhat, és mi az, amit már nem tudok vállalni.

A lista még azok után is meglehetősen bőséges maradt, hogy nagy szívfájdalommal kihúztam róla néhány elemet. Íme, ami maradt:

* Zsigmond Király Főiskola, Nemzetközi Tanulmányok (MA) - Ez egyelőre még kérdéses, hiszen a jelenleg érvényben lévő pótfelvételi eljárásban adom csak be a jelentkezésemet levelezőre. Az egy év ERASMUS után kétség sincs bennem, hogy ez az, ami leginkább érdekel, a személyügyi szervező diplomámat elfogadják alapképzésként, akkor pedig miért ne? Előadások kéthetente pénteken és szombaton Budapesten.

* TSF-GFK, Pénzügy és számvitel (BA) - No, ez épp az előbbi ellentéte. Nem áll igazán közel hozzám, mégis be kell fejezni. Van néhány része, ami érdekel, például a költségvetési szervek gazdálkodása, államháztartási ismeretek, már csak ezek miatt is érdemes. Egyelőre nappalin vinném tovább, aztán majd meglátjuk.

* Munka, belga cég - A szerződés titoktartási szakasza miatt még mindig nem írom le a nevét. Azt azonban igen, hogy felajánlották: miután elkészül az oldal, foglalkozzam én a felhasználói panaszokkal, moderálással, hasonlókkal itthonról. A munka kezdetben nem sok, alighanem heti 10 óra körül lesz, ám a pénz még a magyar adózási rendszer gyönyörű levonásai után is 6-7 euró körül marad, azt hiszem. Ez havi 60.000 Ft-ot jelent, viszonylag nyugodt hátteret a megélhetéshez.

* Egyéb munka - mindemellett riportok készítése, cikkek írása, angol okítás, és ehhez hasonlók jelenthetnek további bevételi forrást.

* ERASMUS könyv - Tekintve, hogy komoly lehetőség kínálkozik a kiadására, ezt mindenképpen benn kellett hagynom. Remélem összejön.

Ami terv még, hogy ha minden jól megy, hamarosan elköltözöm itthonról. Egy kétszobás lakás felét bérlem, a másik részét egyik haverom, így a költségek is feleződnek. Így végre viszonylag önálló életem lesz talán...

(U.i.: Most pár napig nem leszek, hiszen a két cseh lány, Dana és Martina érkezik ma Budapestre, így pár napot velük töltök. Beszámoló később...)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gábor. Csak gratulálni tudok. Hajrá, csak így tovább. Terveidet olvasva viszont a ZSKF-fel kapcsolatban vannak rossz érzéseim. Az egy kamu főiskola, gyakorlatilag egy gyűjtőhely azoknak a diákoknak, akiknek apu/anyu kifizeti a tandíjat, csak próbálják meg a diplomát. Sajnos a tanítási színvonal sem a legmagasabb. Kérlek, érdeklődj másoktól is, nekem több barátom jár oda, sajnos csak rosszat mondtak róla.
Még egyszer gratula, folytasd a blogod!Z

Stimcsi írta...

Közben lehet, hogy az idén nem is jön össze... Van még Pannon Egyetem, Veszprém, ugyanez a szak... Csak tőlem messze.

Csikós Gábor írta...

Ilyen, amikor más fiókjával küldünk kommentárt... Ez volt Timié, kis csapatunk szállásadójáé...

Az üzenet tőlem. :P

Győri Erika Blogja írta...

Húha! Az Államháztartástan, mint tartárgy vonzerő a TSF-en? Na ne!

GYE