2008. május 22., csütörtök

Végre fenn...

Vannak az ember életében olyan pillanatok, amikor a legalapvetőbb, leghétköznapibb dolgok sem akarnak sikerülni, és vannak, amikor a csillagok valami különös konstellációja folytán egyszerűen minden jól alakul, és megy, mint a karikacsapás. Nos, hosszú idő után nálam most az utóbbi vált inkább jellemzővé. Úgyhogy, ahogy a litvánok mondanák: viskas gerai*.

A vizsgáimmal szépen sorban haladok, és rendszerint a legjobb osztályzattal teljesítem őket. Mellette dolgozok, s bár nem éppen ez álmaim munkája, tekintve hogy 6-8 órán keresztül ülök a számítógép előtt, és gyakorlatilag a kutya hozzám se szól, de azért nem vészes, ráadásul a 9,55 eurós órabér is bőségesen kárpótol.

Tovább... A tegnapi nap során érkezett az e-mail, hogy jóváhagyták az egy hetes litván project pénzügyi tervét Brüsszelben, vagyis megvan a program finanszírozásához szükséges pénz. Ez azt jelenti, hogy a közeljövőben egy hétvégére Vilniusba kell repüljek egyeztetésre, amelynek teljes költségét megtérítik, továbbá augusztus 17-24-ig részt vehetünk a programban, amelynek útiköltségét 70%-ban, a további költségeket pedig 100%-ban fedezi az Európai Unió.

Tovább... Ha minden jól megy, és Balázsnak is úgy alakulnak a dolgai, június végén vár még rám egy magánlátogatás is Litvániába. Rokas meghívott minket Birzai-ba, de ha már ott vagyunk, csak érdemes lenne megnézni Vilniust, Klaipeda-t, és hát nah, Kaunast. Még akár egy találkozó is belefér Alinával, de csakis vele, és persze kizárólag hosszas kéretés után, többé nem adjuk könnyen magunkat.

Tovább... Mi is van még? Ja igen, erősen foglalkoztat egy esetleges amerikai ösztöndíj gondolata a későbbiekben, amihez rengeteg pénz kell, már csak a vízum miatt is. Most ez is könnyebbé vált, hiszen októbertől Magyarországról lényegében vízum nélkül utazhatunk az Államokba.

Tovább... Június 17-én megyek haza. Már folyamatban van egy jelentős project otthon, egy évig erre szeretnék koncentrálni. Sokat nem szeretnék még elárulni róla, maradjunk annyiban, hogy nagy álmaim egyikéről van szó, ami most úgy tűnik, szintén megvalósul. Utána, ha minden jól megy, és Nikivel sikerül összehoznunk, jövő májustól irány egy évre Litvánia nyelvtanulás és kalandkeresés céljából.

De előtte még idén nyáron meg kell írjam az ERASMUS könyvet. Ha kiadót nem is sikerül hozzá találni, hát felteszem a netre, és akkor már nem dolgoztam hiába. Ha pedig valami csoda folytán még meg tudnánk jelentetni, az már csak hab lenne a tortán.

Nos, tömören így néz ki most a helyzet énfelém. Persze azért semmi sem lehet tökéletes. A rengeteg GO-PASS vásárlás miatt például (46 euró, 5 oda-vissza útra elég a munkahelyre) jelen pillanatban kemény 12 euróm van a hónap végéig, amikor majd fizetést kapok, és megtérítik útiköltségeimet is.

De mégis, tisztelt hölgyeim és uraim, mindent összevetve csak azt kell mondanom: viskas gerai. *


* minden remek / minden jó

3 megjegyzés:

Angelus írta...

Júliusban lesz majd egy flekkenparty... azt még szorítsd bele ebbe a sűrű programba :) THX

Csikós Gábor írta...

Nincs elfelejtve... asszem július 19, ugye? :)

Angelus írta...

Bingó! :)
Majd meg körmél az érintetteknek :)